Hotel River Park


Хотел “RIVER PARK” - УПИ III - 477, кв.3303, к.к “Слънчев бряг - запад”, общ.Несебър

Галерия със снимки

Сградата е Г-образна, пететажна със сутерен и последен етаж в отстъп. Входът е разположен на кота + 0.00, от източно разположената спрямо парцела е пешеходна алея. Следва фоайе, което включва рецепция със стая за персонала и помещение със сейф за гости на хотела, вертикалната комуникация - асансьор и стоманобетонна стълба, лоби бар със склад и санитарен възел за посетители. На това ниво са проектирани също така административна част /3 административни офиса/, 11 хотелски стаи и два апартамента с дневна и спалня. Две от хотелските стаи са за инвалиди. В североизточната част на хотела е предвидена втора, аварийна стълба.

На ниво сутерен -3 67 е проектирана боулинг зала, чийто достъп е осигурен през фоайето на хотела с асансьор и стълбищна клетка, към нея са разработени: дневен бар, билярдна зала, санитарни възли, обслужващи и ресторанта на същото ниво. В самата боулиг зала от противоположната страна на пистите е предвиден детски кът с мини голф и гардероб към самата зала. На това ниво са разположени още ресторант с кафе бар и обслужващите помещения: келнерски офис, кухня, подготвителни, умивални към залата за хранене и кухнята, складове и стая за главния готвач. От ресторанта се излиза директно навън към английски двор, където има басейн с воден бар, открит външен бар, тераси за шезлонги и възможност за разполагане на маси на открито. Разработена е също така пералня с гладачна, помещения за чисто, мръсно бельо, препарати и битово помещение с баня и тоалетна за персонала. На същото ниво са нужните битови помещения с бани и тоалетни за персонала на кухнята, за персонала на хотела и персонала на пералнята и гладачната и стая за почивка . Проектиран е и малък спортен център, включващ фитнес зала, сауна, джакузи, помещение за процедури и съблекалня с душове към тях.

Към всяка отделна стая и апартамент са предвидени тераси.

Конструкцията е монолитна – стоманобетонни плочи и колони, а стените ще са изградени с YTONG , като за външните стени се предвижда обличане с топлоизолация /фибран 3мм/ и измазване с полимерна мазилка на фирма Баумит. Цокълът на сградата до ниво + 0.00 ще бъде изпълнен с каменна облицовка.

Подовите настилки във фоайето, коридорите и терасите ще бъдат изпълнени с гранитогрес, а в стаите и баните те ще са с теракотни плочки. По стените и таваните ще има латекс, а таванът ще бъде окачен - влагоустойчив гипскартон. Дограмата е алуминиева – в цвят и стъклопакет.

Парцелът е с квадратура : 2429.50кв.м.

Технически показатели:

Застр. квадратура: 730кв.м.

Разгъната квадратура: 4269кв.м.

Плътност: 30%

Кинт: 1,85

Галерия

Визуализации на проекта:

Снимки реализация:

Hotel River Park
Хотели

Слънчев Бряг


Хотел - КК “Слънчев Бряг - Запад”, Общ. Несебър

Сградата е четириетажна без сутерен с пети подпокривен и частично в отстъп етаж. Ситуирана е в северозападната част на ъглов парцел, като в югоизточната е предвидена задигната площадка с басейн и външен бар. В източната част странично на сградата са разработени открити парко места за гости на хотела, а от южната страна е подходът за складовете, кухненския тракт и служебния вход.

Главният подход към сградата е от северозапад. Самият главен вход е подчертан с козирка изнесена напред за да покрие входната площадка, следва фоайе, което пробива сградата и има директен излаз към басейна. Фоайето включва рецепция със стая за персонала и помещение със сейф за гости на хотела, вертикалната комуникация – асансьор-панорамен, също и един служебен, стоманобетонна стълба, санитарни възли за посетители и фризьорски салон.

В ляво от фоайето е разработен ресторантът с директна връзка към терасата на басейна и вътрешен бар, който обслужва фоайето. В лявото крило са проектирани също така, битови помещения за кухненската част, стая за почивка на персонала, складови помещения към топла и студена кухня, самата кухня и прилежащи към нея помощни помещения. Към същото крило е предвидена и аварийна евакуационна стълба. В дясно от фоайето има стаи за администрация и охрана, помещение за багаж, вентилационно и бойлерно помещение и битови помещения за персонала на хотела. Разработен е също така и малък спортен център с фитнес зала, джакузи, сауна и съблекални също с директна връзка към басейна.

На кота +3.30м са проектирани седемнадесет хотелски стаи, едно студио и камериерски офис.

На кота +6.15 и +9.00 м има по петнадесет хотелски стаи, едно студио, един апартамент и камериерски офис.

На кота +11.85м, в подпокривен етаж са проектирани четиринадесет хотелски стаи, едно студио, един апартамент, камериерски офис и първо ниво на мезонет.

На кота +14,70м е второто ниво на мезонета. На тази кота има и изход от стълбищната клетка за ревизия на покрива.

Всички апартаменти са с тераси, а парапетите към тях ще се изпълнят по архитектурен детайл с елементи от метал, закалено стъкло и плътна част.

Конструкцията е монолитна, безгредова - ст.бет. плочи и колони, а стените ще се изградят с тухли , като за външните стени се предвижда обличане с топлоизолация /фибран 5см/ и измазване с полимерна мазилка в цвят по мостра, избрана от проектанта. Eтажът на ниво + 0.00 фасадно ще бъде облицован с полирани плочи на фуга.

Покривната конструкция е смесена скатен и плосък покрив.
Парцелът е с квадратура 1900 кв.м.
Застроена квадратура: 585 кв.м.
Разгъната квадратура: 3545 кв.м.

Галерия снимки

Слънчев Бряг
Хотели

Хотел Лион


Хотел Лион в УПИ IV - 83, кв.7503,  к.к.“Слънчев бряг - запад” община  Несебър

Галерия със снимки

Сградата е пететажна без сутерен и шести етаж в отстъп. Ситуирана е в северната част на парцела, като в южната е предвидена открита тераса към ресторанта и площадка задигната от нивото на тази тераса за външен басейн с вместимост 95куб.м. Заради разликата в нивата е предвидена подпорна стена между нивото на пътя към хотела и нивото на басейна. В северната част зад сградата са разработени открити парко места за гости на хотела, оттам също е подходът за служебния вход

Подходът към главния вход е оформен с леко слизане посредством рампа 12% наклон на пътя с около 0,70м от нивото на главната улица и е подчертан с козирка изнесена напред за да покрие входната площадка. Следва фоайе, което включва рецепция със стая за персонала и помещение със сейф за гости на хотела, вертикалната комуникация – асансьор- хидравличен и стоманобетонна стълба, лоби бар със склад към фоайето и санитарни възли за посетители, към фоайето са разработени малък фризьорски салон и магазин за сувенири. На това ниво са проектирани също така административна част, битови помещения за хотелска и кухненска части, вентилационно и бойлерно помещения, складови помещения към топла и студена кухня, самата кухня и прилежащи към нея помощни помещения. Предвиден е служебен асансьор имащ пряка връзка с багажното помещение. На това ниво е разработен ресторант, имащ пряка връзка с откритата тераса.

На кота + 3.30 м е проектиран и малък спортен център, включващ фитнес зала, сауна, кабинет за масажи и съблекалня с душове към тях. На тази кота са разработени типови хотелски стаи, като в южната част с гледка към басейна двете крайни стаи са по големи – тип студио с възможност за ползване на още една допълнителна стая посредством отварянето на междинна врата.

На кота 14.70 етажът е в отстъп и има 10 стаи тип хотелски и четири апартамента.

Към всяка отделна стая и апартамент са предвидени тераси.

Конструкцията е монолитна, безгредова – стоманобетонни плочи и колони, а стените ще се изградят с YTONG , като за външните стени се предвижда обличане с топлоизолация /фибран 3мм/ и измазване с минерална мазилка Баумит. Цокълът на сградата до ниво + 0.00 ще бъде изпълнен с каменна облицовка. Покривната конструкция е с плосък покрив.

Застр. квадратура: 645 кв.м.

Разгъната квадратура: 4025 кв.м.

Декември 2005 г.

Галерия

Визуализации на проекта:

Снимки реализация:

Хотел Лион
Хотели

Хотел Таня


Преустройство на съществуваща офис сграда със заведение за хранене – пристройка и надстройка, КК “Слънчев бряг” – изток, УПИ V, кв.13,гр.Несебър

Галерия със снимки

Техническият архитектурен проект третира преустройство с пристройка и надстройка на обект с обслужващо предназначение – офис сграда със заведение за бързо хранене и апартаменти за сезонно обитаване. Преустройството се състои в пристрояване на заведението за хранене, като линията на застрояване се изравнява с тази на съседната сграда откъм улицата посока запад.

Съществуващата сграда е триетажна с подпокривен етаж, ситуирана в северозападната част на парцела, като подходът към нея е осигурен от основното шосе. Надстройката се състои в изравняване на подпокривния етаж на кота +8.90 с етажите на кота +3.30 и кота +6.10 и още един етаж в отстъп. В последните два етажа са разработени ателиета.

Вертикалната комуникация между етажите е осъществена посредством стоманобетонна стълба и панорамен асансьор като стълбищната клетка излиза на кота +14.50 за обслужване на покрива.

Конструкцията е монолитна, стоманобетонни плочи и колони, а стените тухлена зидария, като за външните стени има обличане с топло-изолация и измазване с полимерна мазилка Баумит.

Покривната конструкция е ст. бет. плосък покрив до кота +14.50.

Подовите настилки във фоайето, коридорите и терасите ще бъдат изпълнени с гранитогрес, а в студията и баните те ще са с теракотни плочки. По стените и таваните ще има латекс, а таванът ще бъде окачен влагоустойчив.

Площ на парцела 344 кв.м

Застр. квадратура: 245 кв.м

Разгъната квадратура: 1010кв. м.

декември 2007

Галерия

Визуализации на проекта:

Снимки реализация:
Хотел Таня
Хотели
© Copyright Архитектурно Студио Интоарх -