Къща за гости с. Генерал Тошево


Къща за гости с. Генерал Тошево УПИ № I кв. 35 – надстройка на съществуваща сграда и прилежаща зала за фитнес с барбекю.

Галерия със снимки

Съществуващата сграда на бившето кметство се надстроява с един етаж , като кота -2.88 се преработва в две зали за хранене , с домашна кухня , в която гостите да си приготвят храна. Оформя се санитарен възел с мивка и се изгражда нова стълба, която да свързва всички нива на къщата.

На кота ±0.00 са проектирани три стаи със самостоятелни баня и тоалетна всяка, като достъпът към стаите е осигурен от едно общо фоайе.

На втория етаж кота +2.88 (надстройката) има четири стаи: две единични и две двойни, също със самостоятелни санитарни възли всяка. Достъпът също е от едно общо фоайе.

Стълбата продължава нагоре и излиза на тераса в скатния покрив на сградата. Тя може да служи също така за достъп при ремонти на покрива .

Сградата е с монолитна конструкция. Покривът ще се изпълни с дървена конструкция и керемиди.

Настилките в общите части : фоайета , стълби и тераси ще се изпълнят с гранитогрес , докато в стаите се предвижда паркет. На кота -2.88 също се предвиждат плочи гранитогрес.

В същия парцел се ситуира малка зала за фитнес със санитарен възел , душ и малка сауна. През лятото цялата витрина на предната фасада ще се отваря към басейна.

Басейнът е 100 куб.м. и ще се ползва през летния сезон.

В парцела има също така предвидено място за паркинг , а също така и за малък модул пречиствателна станция.

Всички сгради и съоражения са разположени съгласно сервитутните отстояния от границите на парцела.

Основна сграда

 • застроена квадратура : 94 кв. м
 • разгъната квадратура : 350 кв.м

Сграда фитнес

 • застроена квадратура : 41 кв.м.
 • разгъната квадратура : 41 кв.м.

Проект

Къща за гости с. Генерал Тошево
Еднофамилни

Синеморец


Жилищна сграда за сезонно обитаване УПИ V 3261 кв.3 с.Синеморец, м. Поляните, общ. Царево

Галерия със снимки

Комплексът се състои от три нискоетажни сгради с кота корниз от средно прилежащ терен +7,00м. Най- голямата тип “А” като разгъната площ от жилищни сгради, е предназначена основно за обитаване на семейството и е разположена в горния североизточен край на парцела и в най- високата му част. Поради стръмния терен се получава един етаж, който в североизточната си част е изцяло вкопан, а е отворен на запад с английски двор достъпен както отвън, така и от спортната част, състояща се от малка зала за фитнес, джакузи и две сауни поместена в сутерена на сградата. Сградата има още приземен етаж, на който са разположени дневна с камина, столова, кухня, до нея WC за гости, спалня с отделен санитарен възел с баня и стълбище към горния етаж. Дневната и спалнята са разположени на ниво +0.45 следвайки релефа на терена. От столовата и дневната има излаз към тераси на самия терен. На втори етаж, кота +3.30 са поместени четири спални, всяка от тях с отделна баня, към всяка стая има собствена тераса. На кота +6.27 посредством вита стълба се стига до ателие проектирано в подпокривното пространство, като то съдържа дневна с камина, спалня и баня.

Следващата по-малка сграда тип “Б” е разположена на предна линия към морето до основната къща в югоизточната висока част на парцела. Тази сграда няма сутеренен етаж, състои се от приземен етаж на кота +_0.00 на който е разработен тристаен апартамент, състоящ се от дневна и столова, кухненски бокс, WC за гости, две спални, всяка със собствен санитарен възел и баня, също така всяка стая има собствена тераса.

Третата къща тип “В” има същата разгъната квадратура като втората, но е разположена по- надолу в парцела в западна посока с по два двустайни апартамента на плоча, като всеки апартамент съдържа антре със санитарен възел и баня, спалня и дневна с кухненски бокс и тераса.

Конструкцията е монолитна, безгредова - стоманобетонни плочи и колони, а стените са изградени външните с тухли, а вътрешните с YTONG, като за външните стени са облечени с топлоизолация /фибран 5см/ и измазани с полимерна мазилка в цвят по мостра, избрана от проектанта. Цокълът е облицован с камък.

Покривната конструкция и на трите сгради е дървен скатен покрив.

Подовите настилки във фоайето и терасите са изпълнени с гранитогрес, антрета, столова, санитарни възли и бани с теракотни плочи, дневна и спални помещения с паркет. По стените и таваните има латекс, като в баните по стените на височина 2.30 се поставят фаянсови плочи, а таванът ще бъде окачен -влагоустойчив гипскартон.

Дограмата е дървена стъклопакет – в цвят по избор на проектанта съобразена с дървените обшивки по фасадата.

Парцелът е терасиран спрямо теренния релеф, като между трите къщи е проектиран външен басейн с джакузи и място за шезлонги около него.

Парцелът е с квадратура 3359 кв.м.

Къща А

 • Застроена квадратура: 175 кв.м.
 • Разгъната квадратура: 380,50 кв.м.

Къща Б

 • Застроена квадратура: 140 кв.м
 • Разгъната квадратура: 305 кв.м

Къща В

 • Застроена квадратура: 145 кв.м
 • Разгъната квадратура: 311 кв.м

Август 2007 г.

Проект

Реализация

Синеморец
Еднофамилни

Варвара


Вилно селище находящо се в  имот № ПИ 10094.9.37 с. Варвара община Царево.

Къща тип А

 • ЗП: 118,65 кв.м
 • РЗП: 285,13 кв.м

Къща тип Б

 • ЗП: 139,96 кв.м
 • РЗП: 322,12 кв.м

Къща тип В

 • ЗП: 98,73 кв.м
 • РЗП: 246,78 кв.м

РЗП на селището:

 1. Вариант 1 – 2871 кв.м
 2. Вариант 2 – 1907 кв.м
 3. Вариант 3 – 2104 кв.м

Етажност – едноетажни къщи

Проект

Варвара
Еднофамилни

Кошарица


Вилно селище находящо се в имот № 015297 м. Сулуджана, земл. Кошарица, к.к. Слънчев Бряг.
Галерия със снимки

Работният архитектурен проект е изработен на база задание на възложителя и виза за проучване и проектиране на вилно селище от главния архитект на община Несебър.

Разработени са четири основни варианта на двуетажни еднофамилни къщи долепени огледално по двойки на калкан, като разликата в нивото между къщите във всяка двойка е 1.50 м. Къщите са разположени по дължина на парцела, следвайки наклона на терена, като подходът към тях е осигурен от север, а всички тераси и балкони са ориентирани на юг. Парцелът е опасан по границите от обиколен път осигуряващ автомобилен достъп до всяка къща, а също така и по две парко места към отделните двойки къщи.

В северозападната част на парцела към основния път, като втори етап са разработени обслужваща сграда за вилното селище, кафе бар и басейн към комплекса.

Всички къщи на ниво влизане +0.00 имат мокро помещение с предвидени пералня и мивка, баня с тоалетна за този етаж, стълба за ниво + 2.85, кухня бокс с островна маса за хранене.

На ниво – 0.45 е разработен кът с камина и ниско сядане. От дневната се излиза на открита тераса с външна камина барбекю.

На кота + 2.85 са проектирани две спални всяка с отделна баня тоалетна и дрешник, към спалните има балкони. Във всички вътрешни бани е предвиден осев ел. вентилатор във вертикалните шахти за инсталация.

Подовите настилки в антре, баня, кухня, дневна на кота + 0.00 са с теракот. Кота + 2.85 спални и бани са също теракот. Конструкцията е ст.б.плоча, с греди и колони, 25см външни стени YTONG с 5 см топлоизолация фибран.

Фасадите в долните етажи са с каменна облицовка,докато по горните нива еркерите са с дъсчена обшивка, а останалата част с полимерна влагоотблъскваща мазилка в цвят.

Предвиждат се дървени парапети на балконите по архитектурен детайл.

Къща тип А

 • ЗП 64 кв.м
 • РЗП 140 кв.м
 • Открита тераса 52 кв.м

Къща тип Б

 • ЗП 66 кв.м
 • РЗП 150 кв.м
 • Открита тераса 40 кв.м

Къща тип В

 • ЗП 60 кв.м
 • РЗП 133 кв.м
 • Открита тераса 52 кв.м

Къща тип Г

 • ЗП 66 кв.м
 • РЗП 151 кв.м
 • Открита тераса 45 кв.м

04.08.2004г

Проект

Реализация

Кошарица
Еднофамилни

Къща близнак Несебър


Къща близнак Несебър
Еднофамилни
© Copyright Архитектурно Студио Интоарх -