Малък СПА център в частен имот , Бургас


 

Спа центърът е разположен на площ от 256 м2. Намира се в частен дом край морето . Разполага с рецепция , термална зона , релакс зона, зона за масажи и фитнес . Стилът на интериора в СПА центъра е съобразен с визията на останалите пространства в къщата.

Галерия със снимки

Термалната и релакс зони са свързани – две пространства, разделени визуално от арковиден портал . Тяхното необичайно разположение е обусловено от факта , че центърът ще се ползва от малък брой посетители , единствено гости на къщата.

Термалната зона e оборудвана с финландска сауна, билкова сауна , хамам и парна баня . В центъра на общото й пространство , до финландската сауна , хамама и парната баня е разположена ледeн фонтан и служи за температурен контраст след като на тялото са приложени топлите процедури от сауна или парна баня. В това пространство се намират и два масажни душа тип „Охльов”.

В термалната зона оборудването е изпълнено от фирма Съни Поолс по наши архитектурни и интериорни проекти .

В релакс зоната от дясно на входа има водна стена, шезлонги за почивка , разположени около централно поставена стъклена пирамида, която в определен интервал сменя цветовете плавно преливайки един в друг / хромо терапия / в тази зона е предвидена и билковата сауна с не толкова висока температура и с ухание на ароматни билки, което я приобщава към групата за почивка.

Зоната с масажните помещения е отделена от шума на останалата част от сградата чрез пространство тип антре , откъдето е и достъпът до двата масажни кабинета ( индивидуален и двоен).

Фитнесът е с голяма витрина с гледка към морето .

Подовата настилка в термалната зона е със защита срещу подхлъзване. Върху стените са използвани декоративна мазилка Оikos и тапети на белгийската фирма Omexco. Стените на душовете са изпълнени с мозайка на TREND.

Технически показатели :

ЗП 256 кв. м.

юли 2015г.


Снимки реализация:

© Copyright Архитектурно Студио Интоарх -