Хотел Лион Боровец


 

Преустройство и интериорен проект на съществуващ СПА център в сутеренен етаж на хотел Лион Боровец

Галерия със снимки

Проектът за СПА центъра в хотел Лион Боровец  представлява  преустройство на ниво сутерен / представляващ складови и  технически помещения/ на площ от 325 м².  Преди реконструкцията функциониращият СПА център /с две идентични финландски сауни , хамам, фитнес център и две масажни помещения/ съвсем не отговаряше на изискванията и визията на хотела . Наложи се изцяло да бъде трансформиран,  като единственото помещение, което се  запази в първоначалния си вид , беше Хамама.

Екипът проектанти се погрижи за съставянето на нова работеща функционална схема на пространствата , както и тяхното правилно зониране , така че при евентуално приемане на закона за категоризация на СПА и Уелнес центрове , новият СПА център да отговаря на всички изисквания. Категорично се разграничиха : зона спорт / фитнес зала/, термална зона / сауни, парна баня, душове, зона масажи / 3 помещения, като едното позволява двоен масаж /.

Интериорното оформление до най-малкия детайл е също част от работата на архитектите от студио Интоарх.

Изборът на зеления цвят в различните му  нюанси като декорация на стените не е случаен . Зеленото притежава свойството да успокоява окото и предразполага към отмора . За стените са използвани още , фототапети с горски пейзажи , които допълнително засилват усещането за отдих сред природата , внасят уют и са естествено продължение на гледките , които посрещат посетителя на хотела при неговото пристигане.

Оформено е пространство за рецепция , тъй като в съществуващия си вид стоеше притеснено /притисната до стената/.  Козметични продукти са изложени в кутии , позиционирани на стената до рецепцията и отговарящи на  нейната визия.

Интересното и новото в този СПА център са кабините тип ниши в Релакс зоната , които не могат да бъдат видяни в нито един друг СПА център в България . Те са изцяло идея на проектантите от студио Интоарх , а реализацията е дело на фирма Фрогистил . Чрез тях  се  създава чувството за уединение в общото пространство на зоната за отмора, оборудвани са с удобни меки дюшечета облечени в кожа цвят крем и удобна ергономична подложка позволяваща на тялото да се отпусне и да се наслади на приглушеното осветление, приятната музика и огъня в камината.

Технически показатели :

ЗП  325 кв. м.

юни 2013 г.

Визуализации на проекта:

Снимки реализация:

© Copyright Архитектурно Студио Интоарх -