Спа център в квартал Бояна


 

Реконструираният СПА център , в същинската си част / термална зона и вип апартамент / е разположен на площ от 245 кв. метра . Входът на стария СПА център представляваше продължение на дълъг коридор с всякаква липса на представителност. Съществуващото разпределение нямаше добро решение на функционалната схема и комуникациите бяха объркани. Изцяло липсваше добре обособена зона за релакс. Помещенията за процедури не бяха добре решени, като местоположение, както и избора на неподходящи материали (гланцирано покритие на подовите плочки) в термалната зона, където има вода и опасност от подхлъзване. В момента е напълно преустроен : с нова визия,изцяло нова функционална схема, съгласувана с инвеститора – нови помещения за процедури, които не бяха включени в предишния му вид. Използвани са предимно естествени материали, като дърво и камък , стъкло. Подът на общото пространство на термалната зона , както и на кабините вътре, е решен с плочки гранитогрес, тип дърво и камък , с висок коефициент на покритието им срещу подхлъзване.

Галерия със снимки

В помещенията на ВИП-апартамента и медитацията са използвани ПВЦ настилки от фирма Polyflor, положени върху база от саморазливна замазка. Връзката между стените и пода в мокрите и влажни помещения са решени с полиуретанов перваз h=10см. с цвета на стените. В тези помещения стените са изпълнени с декоративна мазилка Oikos, със специално нанесена вакса, като покритие , осигуряващо защита срещу влагата, използвана е още и влагоустойчива боя Тintoretto . В нишите за акцент са поставени тапети на белгийската фирма Оmеxco , имитация на слюда. Стените на душовете са изпълнени с мозайка травертин , а кабините на сауните и билковата терапия отвън са с дъсчена обшивка от иглолистна дървесина с тъмен байц, предпазващ я от влагата. Фризьорския салон, двата масажни кабинета, съблекалня и душ кабини, както и пространството в същ. басейн с площ от още 240 кв. м. общо с площ термална зона 485 кв. м.

По преустройството са извършени архитектурни и инсталационни промени съгласно техн. проекти , както е променено изцяло пространството съгласно новия интериорен проект.

В новата термална зона оборудването е реализирано от фирма Съни Поолс по наши архитектурни и интериорни проекти и съдържа:

Билкова сауна, финландска сауна, арома парна баня, леден фонтан, инфраред сауна, водна стена, индивидуална финландска сауна с Хималайска сол във ВИП апартамента, зона медитация.

Мебелите в масажните кабини, шкафчета съблекални, маса с огледало, душ кабини, кабините за медитация са изпълнени от мебелна фирма Фроги стил.

Технически показатели :

ЗП  485 кв. м.

декември  2013 г.

Визуализации на проекта:

Снимки реализация:

© Copyright Архитектурно Студио Интоарх -