Реконструкция на частен дом в квaртал Бояна , София


 

Включва създаването на изцяло нов интериорен проект , както и реализацията му. Съществуващият обект представлява еднофамилна къща на три етажа , свързани посредством интериорна стълба . Нивото на гаража , складови помещения и котелно е полуприземно . Първият етаж е задигнат с четири стъпала от нивото на терена. Къщата разполага със заден двор и заслон за барбекю.

Галерия със снимки

Основно разработката на проекта включва първи и втори етажи. Първият етаж ,с квадратура 95кв.м., е разделен на две нива – по-ниско ниво на кота +0.05 (включва антре, дневна и трапезария) и по-високо ниво на кота +0.60 (включващо кухня, антре между кухня и стая за гости, санитарен възел, стая за гости) . Единствената промяна в преградните стени на този етаж е при входното антре, където зидът , разделящ антрето от дневната, е преместен със 60 см навътре към пространството на дневната , за да бъде освободено място за гардероб в антрето с плъзгащи врати с огледала. Изцяло са подменени настилките – антре ,кухня и баня с гранитогрес , а дневната и трапезарията с ламинат . Нанесен е нов цвят боя на стените и таваните , използвани са таванни декоративни профили , придаващи завършеност на новия облик на помещенията. Кухнята , корпусните мебели , дивани и маси са изработени по поръчка , а проектите за тях са дело на нашия екип . Добавен е и акцент в дневната – камина , също по наш проект.

Изцяло подменена е облицовката на стъпалата на интериорната стълбата(ламинат).

На втория етаж с квадратура 81кв.м. , има повече промени в пространствата . Съществуващото положение включваше една спалня с малък дрешник, три стаи и две бани . Пространството на едната баня беше твърде голямо, затова чрез преместване на преградна стена , се добави пространство за гардероб към стаята , с която банята граничеше. Дрешникът в спалнята беше преработен и разширен. Стаята , намираща се до втората баня беше дълга и тясна и поради тази причина - зле осветена . Наложи се скъсяването на дължината и по този начин остана достатъчно място за още един дрешник, който е достъпен от общите пространства на втория етаж. И на това ниво настилките са изцяло подменени –баните с нов гранитогрес, общите пространства с ламинат , а стаите - с мокети. Стените са решени в нови цветове, различни за всяка стая, действащи хармонично с мебелите , отново изработени с поръчка по наш проект . Реализация на мебелите е от фирмите Фроги стил и Марка Бг

Технически показатели :

РЗП 176 кв. м.

юли 2017 г.

Визуализации на проекта:

визуализации - фирма Гом Дизайн Студио

Снимки реализация:
Реконструкция на частен дом в квaртал Бояна , София
Интериорни

Офис


Преустройство и интериорен проект на офисна сграда

Галерия със снимки

Проектът представлява преустройство на съществуваща офис сграда в модерен офис на фирма с насоченост към високи технологии. Сградата се нуждаеше от цялостен ремонт и смяна на функционалната схема за постигане на приятна и мотивираща среда за работа. Офисът с разгънатата площ от 580 м2,разположена на две нива беше с неподходящи условия за работа на нашите инвеститори. На първия етаж се намираха едно голямо общо помещение и два малки кабинети, на втория – четири кабинета.

След преустройството на първият етаж се обособиха три зали от които две заседателни и една демонстрационна, три големи кабинета, офис за сътрудници, както и рецепция със секретарски офис и удобно място за изчакване за посетителите.

На вторият етаж се разположиха два кабинета, конферентна зала, приемна и секретарски офис.

За да се запази усещането за цялост на пространството бе изграден голям стъклен портал свързващ експозиционна зала и приемното . Двете зали също са с витрини позволяващи те да се възприемат като част от общото, но и същевременно да са отделени и изолирани при провеждане на мероприятия. Витрината на голямата заседателна зала е изцяло отваряема позволяваща приобщаването и към останалото проходното пространство и даващо възможност за използването и от по- голяма група хора.

Всички кабинети са с място за работа и място за срещи с ниско сядане. При желание за събиране на работна среща, могат да се използват голямата и малка конферентни зали на първия етаж и тази на втория. За презентиране и представяне на продуктите и новите технологии във фирмата има и голяма експозиционна зала с капацитет от 60 места за сядане. Залата е оборудвана със столове, които през времето, в което не се използва, са прибрани в склада към сградата.

Влизането в сградата се осъществява по два начина - чрез служебен и посетителски вход. Въвеждането на посетителите се осъществява през експозиционната зала и от нея се преминава към рецепцията.По този начин те могат да се запознаят с дейността на фирмата и съответно тя да използва залата като рекламно пространство.

Технически показатели :

РЗП  580 кв. м.

юли 2013 г.

Проект: 

Реализация: 

Офис
Интериорни

Ресторант Созопол


Интериорен проект на самостоятелна сграда с ресторант на две нива, прилежащо входно фоайе и помещения за персонал в под-покривно пространство.

Галерия със снимки

Интериорният проект включва пространствени разработки на видовете зони, разпределение на подвижните и неподвижни елементи на обзавеждането.

Проектът включва чертеж план-подови настилки с изобразени фигурални мотиви, чертеж на план-софит с показани основните и допълнителните обработки, осветлението и др., разгъвки на стени в отделните помещения с указани използвани материали.

Фрагменти и детайли  на обзавеждане и декоративни завършващи елементи.

Решение на видовете осветление, избор на осветителни тела в зависимост от предназначението на отделните пространства, разположението на осветителните тела във връзка с общото пространствено оформление.

Избор на материали в интериора включва: стенни покрития и тяхното цветово решение, подови настилки, тавани  и интериорни декоративни елементи, текстил, синтез на художествени произведения в интериора.

Избор на подвижно обзавеждане и аксесоари.

Промяна дограма на основна зала ресторант, промяна на цокъл и избор на цветове мазилка, детайли на профил корнизи обрамчващи дограмата, детайл външни колони и оформяне на входен портик.

Реализация
Ресторант Созопол
Интериорни

Ресторант Слънчев Бряг


Изработване на интериорен проект на ресторант тип кабаре намиращ се в развлекателен център УПИ VIII – 307, кв. 401 к.к Слънчев бряг запад общ.Несебър

Галерия със снимки

Интериорният проект включва пространствени разработки на видовете зони.  Разстановка на подвижните и неподвижни елементи на обзавеждането.

Фрагменти и детайли на по-специално обзавеждане и декоративни завършващи елементи.

Решение на видовете осветление, избор на осветителни тела в зависимост от предназначението на отделните пространства, разположението на осветителните тела във връзка с общото пространствено оформление.

Избор на материали в интериора включва: стенни покрития и тяхното цветово решение, подови настилки, тавани  и интериорни декоративни елементи, текстил, синтез на художествени произведения в интериора.

Избор на подвижно обзавеждане и аксесоари.

Реализация
Ресторант Слънчев Бряг
Интериорни

Апартамент София


Работен интериорен проект на частен апартамент гр. София

Юни 2009г.
Апартамент София
Интериорни

Експо Персина Белене


Представителната сграда на природен парк „Персина” предоставя възможност за обособяване на специфични пространства, които да отговарят на изискванията за мултифункционални дейности.

Галерия със снимки Основните помещения са както следва:

Изложбена зала – тематично „птици и риби”

В изложбената зала са оформени следните зони:

Организиране на щанд за информация, листовки, брошури и други печатни материали – в средата на залата, в кръгъл вариант за да има поглед към двата противоположни входа. Бар плотът представлява два полукръга, чиято горна част е стъклена и пълна с макети на различни риби или влечуги.

Организиране на пространство за постоянна изложба – предлага се постоянната изложба да се развие върху ролкови щори пред големите остъклявания на залата, съответно с подходящата информация върху тях, с ширина и височина на модул от витрината.

Оформяне на изложбени табла с възможност за подмяна според тематиката на предстоящото събитие – предлага се концептуално решение за три размера табла – 90/90см, 90/120см, 90/200см. Като лек и удобен вариант се използва разпечатка на информация върху самозалепващо фолио и монтаж върху пенокартон – едностранно и двустранно. Стойките, на които се закрепват информационните табла, са от метална иноксова тръба, фиксирани към пода статично и към тавана посредством стоманено въже. Самите табла се захващат с големи щипки към вертикалните тръби на конструкцията.

Обособяване на пространство за изложбените табла и макети – това пространство се отделя от останалата площ като се повдига на стъклени подиуми, Н45см, ширина 200см, по цялото продължение на съществуващите стъклени витрини, като се отделят на 10см от стената и се предвижда парапет. Под подиумите се поставя пясък, ограничен с ръб от импрегниран полиоретан в неправилна форма, както и подходящи елементи от флората и фауната на района в макетен вид.

Оформление на барче за безалкохолни напитки, готови сандвичи и опаковани храни – барчето се ситуира до съществуващата мивка и склад под стълбите към горния етаж, като мивката се премества в неговия по-нисък плот. То е решено в стила на информационния щанд – стъклена част с макети на риби.

Организиране кътове за работа на децата и почивка – по продължение на стъклените подове, на ниското съществуващо ниво под се поставят канапета или дълги меки пейки, мултифункционални.

Стените се боядисват с латекс – по картел. На отсрещната висока стена срещу барчето се монтира акцент – каменна стена със стичаща се вода, за създаване на „водна” атмосфера.

Таванът се снижава посредством висящи в пространството рамки на различна височина и наклон, с опънат воал върху тях – целта е да се прикрие леко стъкления покрив, който е в невъзможност за чистене. Неговият цвят също се променя по картел.

Осветление – дежурно, насочено и ефектно – част от съществуващите луни се подменят с насочващи се прожектори, които осветяват рамките с воала от горе и създават визуално прикритие на съществуващия стъклен покрив. Останалите остават като дежурно осветление. Предлага се основното осветление да се осъществи чрез системи от насочващи се тела, монтирани върху захранващи

обтегачи. Всяка система достига до 5м дължина и има по 5бр. осветителни тела. Това дава насочено осветление към всички изложбени табла, макети, водна стена и барче.

Озвучаване – звуци от природата, пулт – ДОПЪЛНИТЕЛНО

Разполагат се четири колонки за озвучаване в четири ъгъла на залата, на височина около 350см. Пултът е на плота за екскурзоводи разположен в предната част на изложбеното фоайе.

Разполагане на съществуващ аквариум – предлага се аквариумът да се монтира до стълбите, водещи от фоайето към изложбената зала, перпендикулярно на стъпалата, така че да се минава от двете му страни.

Мултимедийна зала – тематично „влечуги и блатна растителност”

Тази зала изпълнява различни функции в насока образователни инициативи, прожекции. Идеята е, поради малката височина, да се внуши „блатна” атмосфера.

Разполагане на екран с диапроектор за онагледяване на лекции и мултимедийно илюстриране на различни теми – диапроекторът се вгражда в съществуващия окачен таван като се управлява дистанционно. Той се разполага в тавана между двете съществуващи сгъваеми врати. Прожекционният екран също би могъл да се вгради в тавана и да се управлява дистанционно, с цел стената да е по-мултифункционална /например там могат да се излагат нагледни материали по дадена тема, които остават зад екрана при необходимост от неговото използване/.

Организиране на зрителски места – местата за публика се оформят като „хълмисто дъно на блато” т.е. вълнообразно повдигане на различни нива на под, облечен в тъмно-сивозелен мокет, който излиза като петно и извън входната врата на залата. Оформящите се страници на седалките са в тъмносиньо. Малка масичка за лаптоп и четири стола се вместват в ъгъла до входа.

Оформлението на цялото пространство внушава обстановка с елементи на блато – дъно, растителност. По стените и на разстояние се поставя тънка метална мрежа, достигаща различни височини с цел да прикрие прозорци и двете врати хармоники. Зад мрежата се разполага висока и ниска растителност, а зад нея на самата стена – хаотично разположени диоди, като светулки.

Съществуващият таван се крие с фалдирани триъгълници от светлосин воал, между които се провира висяща бутафорна растителност.

Осветление – дежурно, насочено и ефектно – тук също част от съществуващите луни се подменят с насочващи се прожектори, които осветяват воала от горе и създават визуално прикритие на съществуващия таван. Останалите остават като дежурно осветление. Предлага се основното осветление да се осъществи чрез висящи пендели в черно.

Централно фоайе  – официален вход

Тук се оформя кът за екскурзоводи, разположен, при влизане, от дясно на централния вход – стъклен бар плот, пълнеж с макети на регионална флора и фауна. Стената – гръб на този кът, е оформена цялата като хербарийна колекция от растения и пеперуди.

Променя се съществуващото цветово решение.

Поставят се три осветителни системи от х 5 тела – над бар плота за екскурзоводи, над входната врата към медийната зала и над стълбата водеща към изложбената зала.

Галерия
Експо Персина Белене
Интериорни

Английска резиденция, бул. Васил Левски


По задание на техническия отдел към посолството на Великобритания бе изготвен и реализиран работен проект, включващ преработка на бившия търговски отдел намиращ се в западното крило на резиденцията в апартамент на три нива, като на входно ниво са ситуирани столова с дневна част и отворен кухненски бокс.
Галерия със снимки

Входното фоайе с голяма светла височина, в което съществуващата стълба беше преработена с права част с междинна площадка, като конструкцията на стълбата е метална, със стъпала от съставена дървесина бук, парапет стъкло и метални струни. Тъй като тя заема една доста голяма част от пространството във фоайето, идеята беше да е визуално по-ефирна.

На второ ниво са проектирани и изпълнени две спални, всяка с отделна баня и мокро помещение.

Най-горе на трето ниво, до което стига старата вита стълба, има кабинет с едно работно място.

За финиш по стени и тавани е използвана Delux сатенирана боя, а подови финиши са дъбов паркет и плочи гранитогрес.

Проект и реализация 2001 г.

Галерия
Английска резиденция, бул. Васил Левски
Интериорни

Офис на Интоарх


Офисът се намира на партерен етаж в новопостроена луксозна жилищна сграда.

Разпределението включва едно общо пространство с четири работни места и заседателна зала, два отделни кабинета, единия по – голям с място за работна маса и място за срещи и един по-малък.

Подовите покрития са решени частично с плочи от полиран гранит и масивен арт паркет – цвят орех. Стените са с текстилни тапети на Omexco – Белгия. Таванът е окачен с частични хлътвания, в които са ситуирани осветителни тела.

Осветителните тела за стени и тавани са на „Massive”.

Подвижното обзавеждане на работни маси, шкафове и столове са на фирма „ORT”.

Офис на Интоарх
Интериорни

Комлекс Сирена


Жилищна сграда с апартаменти за сезонно ползване находяща се в УПИ X и УПИ XI  кв. 44, к.к. Свети Влас-общ. Несебър

Стръмен терен с наклон налага частично вкопаване на сградата. етажност – пететажна сграда със шести етаж в отстъп, с външен басейн и бар с барбекю.

РЗП – 1365 кв.м.

Септември 2011 г.

Комлекс Сирена
Интериорни

Ресторант в студентски град


Съществуваща сграда - ресторант УПИ V - 1180, УПИ VІ, УПИ VІІ - 2323, кв. 152, м. Студентски град, р-н Студентски град.

Сградата е с РЗП около 300кв.м. - едноетажна.

Проекта включва преработка на фасадите и интериорно решение на пространството /план обзавеждане и пространствено цветово решение/.

Октомври 2011г.

Ресторант в студентски град
Интериорни
© Copyright Архитектурно Студио Интоарх -